Life

Un zâmbet colorat cu SPLAT

Un zâmbet frumos înseamnă un copil fără griji, sănătos, dar și cu o dantură îngrijită. Un părinte informat știe că spălatul zilnic pe dinți, încă de la apariția primilor dințișori, este decisiv în a avea o dantură frumoasă și sănătoasă la vârsta adultă. La vârste fragede este responsabilitatea noastră să îi învățăm pe cei mici ce înseamnă și cum se realizează un periaj dentar corect și să încurajăm acest obicei bun.

De la naștere și până erup primii dinți, igiena dentară a bebelușului trebuie menținută astfel: se folosește o compresă sterilă și se sterg cu atenție gingiile, suprafața internă a obrajilor, limba, cerul gurii și planșeul bucal. Preferabil dimineața și seara, iar dacă nu este posibil, măcar o dată pe zi.

De când erup primii dinți, trebuie început periajul acestora. Pentru copii cu vârste mai mici de doi ani este de preferat ca periajul să fie realizat de către un adult, inițial cu ajutorul periuței ce se atașează de degetul arătător al acestuia, după ce s-a spălat corect pe mâini. Ulterior, se va face trecerea la o periuță de dinți adaptată vârstei, iar periajul va putea fi realizat și de către cel mic, sub atenta supraveghere a părintelui și urmărind indicațiile acestuia pentru efectuarea unui periaj corect.

Pentru un periaj dentar la copii, se utilizează un volum de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre (astfel se previne ingestia unor cantități prea mari de pastă, dat fiind faptul că cei mici nu știu să se clătească corect).

Încă de la începutul aventurilor noastre “dințoase”, am căutat pentru cei mici o pastă de dinți care să asigure o protecție eficientă a dințișorilor și gingiilor și care să conțină ingrediente naturale și sigure pentru ei, chiar și atunci când este înghițită. Sunt mai bine de trei ani de când suntem fideli unui brand românesc și departe de mine gândul că aș putea schimba rutina năzdrăvanilor mei de îngrijire dentară.

SPLAT România, alături de minunata echipă BUZZStore, ne-au invitat să descoperim pastele de dinți SPLAT pentru copii. Odrasla mea cea mare a fost vrăjită de ambalajele colorate (pinguin și înghețată în același loc? Yey for her!) și, văzându-i entuziasmul, am simțit că o schimbare e binevenită.

Așadar, în rutina de îngrijire dentară a celor mici și-au făcut apariția pasta de dinți SPLAT Baby pentru copii 0-3 ani (conține 40 ml de produs și are aromă de măr și banană) și pasta de dinți SPLAT Kids pentru copii 2-6 ani (conține 50 ml produs și are aromă de înghețată de fructe).

Pastele de dinți SPLAT pentru copii oferă protecție împotriva cariilor și plăcii dentare cu peste 99% din ingrediente din natură. Sunt formulate blând – extractele din plante de mușețel, gălbenele, merișoare sau gel Aloe Vera având efect anti-inflamator și calmant – și sunt prietenoase cu gingiile celor mici.

Formulele cu arome de măr și banană sau înghetată de fructe sunt hipoalergenice și nu pot cauza probleme în caz de înghițire. NU conțin mentă, fluor, parabeni, SLS, alergeni sau alți crocobauri pe care îi evităm pe cât posibil.

splat-15-01

splat-16-02

Fetița mea are un soi de mixed-feelings: când se spală pe dinți cu cea nouă, când revine la cea obișnuită. Dar băiețelul meu pare încântat de schimbare. Un lucru e cert: cu SPLAT, igiena orală a celor mici este atât de simplă și de aromată, ca o joacă de copii. Așadar, hai să colorăm… zâmbete.

#buzzSPLATBaby #zambeteSPLAT #SPLATinSensiblu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s