Beauty

Dermacol Invisible Fixing Powder

Pudră de fixare sau pudră de finisare? Oare e potrivită o pudră compactă sau una pulbere? Colorată sau translucidă? Și care este cea mai bună metodă pentru a o aplica? Lumea produselor de machiaj poate fi uneori confuză, mai ales când vine vorba despre pudră. Fiecare pudră are particulatitățile sale bine definite astfel încât alegerea unei pudre potrivită a devenit, în timp, o experiență plăcută.

Pentru mine, în alegerea pudrei de fixare sunt câteva aspecte care primează: să matifieze bine tenul, să fixeze produsele cremoase folosite anterior și să ofere rezistență machiajului. În ultimii doi ani am fost fidelă unei singure pudre de fixare, Sephora Beauty Amplifier, o pudră compactă care a îndeplinit cerințele mele. Însă relația noastră s-a mai răcit de ceva timp încoace întrucât am decis că este timpul să încerc ceva nou: pudra pulbere.

dermacol-6

Dermacol Invisible Fixing Powder a fost o surpriză plăcută pentru mine, încă de la prima aplicare. Deși sunt adepta pudrelor de fixare compacte, nicidecum a celor pulbere, am fost curioasă să o încerc, mai ales că în online citisem multe cuvinte de laudă aduse brand-ului Dermacol. Marele avantaj al unei pudre sub formă de pulbere este faptul că nu se va observa pe ten, dat fiind faptul că nu are un pigment puternic, ceea ce înseamnă că este aproape invizibilă, dar efectul creat este unul natural.

Dermacol Invisible Fixing Powder este o pudră pulbere foarte fină, translucidă. Nuanța pe care o am este Light, o nuanță bej foarte deschis (se găsește și în varianta albă, pe care am în plan să o încerc având în vedere că sunt adepta pudrelor de fixare albe). Partea bună în faptul că este colorată este faptul că nu oferă acel flashback pe ten în fotografiile cu bliț.

dermacol-3

Dermacol Invisible Fixing Powder matifiază foarte bine și nu încarcă tenul. Obișnuiesc să fixez fondul de ten înainte de aplicarea pudrei bronzante și a fardului de obraz, întocmai pentru a mă asigura de aplicarea uniformă a acestora din urmă. Dermacol Invisible Fixing Powder fixează foarte bine fondul de ten, iar oricând simt nevoia unui retuș rapid o pot reaplica fără probleme.

Prefer pensulele atunci când aleg metoda de aplicare a unei pudre de fixare. Prin ușoare mișcări de tapotare produsul se așează uniform pe ten, iar cu ajutorul pensulei am siguranța că produsul se aplică și în zonele mai greu accesibile. În ceea ce privește pensulele, prefer să folosesc instrumente diferite în funcție de zona pe care vreau să aplic produs: peri sintetici pentru o acoperire opacă sau peri naturali pentru un finish mai lejer. Dacă observați la final că ați aplicat prea mult produs, folosiți o pensulă curată pentru a îndepărta excesul de pudră.

Pe tenul meu mixt nu există fond de ten care să nu se transfere măcar puțin odată ce începe secreția de sebum, nasul și bărbia fiind primele zone de pe care efectiv dispare fondul de ten. Așadar rezistența machiajului este asigurată și de o pudră de fixare bună. Am aplicat-o peste Catrice HD Liquid Coverage Foundation, Wet n Wild PhotoFocus Foundation sau Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Make-up Foundation, toate având texturi diferite. Și s-a împăcat bine cu fiecare dintre ele (bineînțeles, șervețelele de blotting și reaplicarea pudrei de fixare vor fi mereu necesare pentru mine, posesoare de ten mixt, dacă îmi doresc ca fondul de ten să arate bine pe tot parcursul zilei).

dermacol

Dermacol Invisible Fixing Powder este o descoperire plăcută. O folosesc aproape zilnic și sunt mulțumită. Și o recomand personelor cu ten mixt sau gras. Voi ce pudră de fixare folosiți? Sunteți fidele unui brand anume? Ați încercat noutăți care v-au surprins plăcut?