Ceramidele fac parte din familia moleculelor lipidice cu textură ceroasă. Ceramidele sunt componente esențiale ale epidermului. Împreună cu colesterolul și acizii grași saturați, ceramidele creează o barieră de protecție la nivelul pielii, barieră menită să prevină pierderea excesivă de apă din organism, și astfel să ajute la menținerea hidratării pielii.
Când nivelul de ceramide este scăzut, funcția de barieră cutanată este afectată, pielea nu mai este hidratată și factorii externi ce agresează pielea pot pătrunde cu ușurință, conducând la o piele uscată și iritată. Din păcate, nivelul de ceramide din organism scade pe măsură ce înaintăm în vârstă. Ceramidele sunt folosite în produsele cosmetice pentru îngrijirea pielii cu scopul de a înlocui lipidele naturale de la nivelul pielii, care se pierd din cauza expunerii la factorii de mediu agresivi, dar și din cauza procesului natural de îmbătrânire. Ceramidele redau hidratarea pielii, fortifică bariera naturală a acesteia și o protejează de elementele din exterior.
CeraVe este brandul de îngrijire recomandat de dermatologi, ale cărui produse conțin trei ceramide esențiale pentru repararea barierei naturale a pielii. De la fondarea brandului în Statele Unite în anul 2005, fiecare produs CeraVe a fost dezvoltat împreună cu specialiști în dermatologie. Brandul oferă astăzi o gamă de produse de îngrijire, mai precis produse de curățare, tratare și hidratare. Cu eficiență ridicată, acestea nu irită, iar prin simplitate și accesibilitatea cu care se definesc, vin să rezolve afecțiuni variate ale pielii care pot afecta calitatea vieții.
La sfârșitul anului trecut am făcut cunoștință, prin intermediul BUZZStore, cu două produse ale brandului CeraVe. M-au surprins plăcut și am decis că e momentul potrivit să vă scriu despre ele.
Faptul că am reușit să introduc în rutina zilnică un produs de curățare hidratant și non-foaming de acest tip a reprezentat surpriza anului pentru mine. Când ai un ten mixt nu este o experiență senzorială tocmai plăcută să te speli pe față cu ceva ce are textura densă a unei creme și nu face pic de spumă.
Folosesc CeraVe Hydrating Cleanser în special dimineața, ca singur pas de curățare. Îndepărtează ușor impuritățile și sebumul acumulate pe ten în timpul nopții. Puterea lui de curățare a machiajului este insuficientă, de aceea merge folosit ca un al doilea pas într-o rutină de double-cleansing, după un ulei sau balsam de curățare.
Formula fără parfum este potrivită pentru pielea sensibilă.
Fiind fericita posesoare a unei pieli mai degrabă uscată și sensibilă (total diferită de tenul mixt și ușor sensibil cu care sunt înzestrată), CeraVe Moisturising Cream mi s-a potrivit mănușă.
Concepută să ofere îngrijire întregului corp, CeraVe Moisturising Cream hidratează și ajută la restabilirea barierei protectoare a pielii. Deși este o cremă cu textură densă, se absoarbe rapid în piele, lăsând-o fină și bine hidratată pe tot parcursul zilei. Obișnuiesc să o aplic seara, doar pe pielea corpului (tind să cred că ar fi prea mult pentru tenul meu mixt).
Împărtășiţi-mi și voi din experienţele voastre: aţi rămas plăcut surprinse încă de la începutul utilizării produselor unui brand nou? Dacă da, despre ce produse și brand este vorba?
Imi plac tare mult produsele Cerave testate!
Cred. Sunt blânde cu pielea și, totodată, eficiente.