Life

Frux | O gustare și o poveste

Am zeci de motive pentru care iubesc toamna – anotimpul meu preferat. Îi sunt recunoscătoare pentru cafeaua aburindă într-o dimineață însorită și răcoroasă, pentru pulovărele tricotate și groase care-mi încălzesc sufletul, pentru covoarele de frunze colorate care împodobesc cărările, grădinile și parcurile și pentru recoltele bogate cu care mă răsfață an de an.

Mere, pere, gutui, struguri sau prune – sunt doar câteva din bucuriile pe care toamna le are de oferit. Iar eu profit mereu de bogăția recoltelor și aduc acasă coșul plin. Fie că sunt transformate în gustări apetisante sau sunt savurate ca atare, alături de cei dragi, fructele sunt o inspirație în bucătăria noastră. E de la sine înțeles că iubesc fructele de toamnă, nu?

Preferatele mele sunt merele. Sunt atâtea soiuri încât cu greu mă pot decide asupra unuia. Se pot transforma în ceva delicios fără să depun prea mult efort: le pot coace simple sau le pot umple cu brânză și dulceață, pot încropi pe dată o plăcintă delicioasă sau le pot prezenta într-un parfait. Însă, de cele mai multe ori, ele ajung să fie savurate simple – și asta pentru că nu avem prea multă răbdare.

Vă plac plimbările de toamnă prin livezi cu mere? Noi adorăm să ne așezăm sub umbra merilor bătrâni și să savurăm cele mai proaspete mere din livada bunicii – așa ne petrecem duminicile și tare mult ne place. Iar duminica trecută am surprins-o plăcut pe bunica: pe lângă merele ei delicioase am adus cu noi o gustare și o scurtă poveste – tot cu mere.

frux-3

Pe partea stângă a Nistrului se întind livezi mari de mere – soiuri Granny Smith și Fuji Red. An de an, pomii fructiferi bucură cu roade bogate – fructe dulci, ușor acrișoare. Dorința de a crea o gustare pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă, face ca cele mai frumoase dintre mere să devină Frux – chips-uri naturale din mere.

Merele sunt culese cu grijă și atent selectate astfel încât cele mai calitative să devină gustarea ideală.

Se răcoresc apoi în apă proaspătă, căci tare mai aveau nevoie după o vară întreagă în care simțit mângâierile razelor de soare.

Feliile sunt puse în congelator, la – 30°C, păstrându-și astfel toate calitățile benefice. Cu un conținut bogat de vitamine A, B1, B2 și C, dar și de magneziu, fosfor, fier și potasiu, merele sunt un adevărat izvor de substanțe hrănitoare.

Se coc apoi în cuptor, la 85°C, preț de 5 minute, după care sunt uscate în vid. Uscarea în vid le transformă în chips-urile naturale din mere care visau de la început să devină.

Acum, gustările sănătoase și delicioase Frux sunt gata pentru ambalare, transportul către magazine și întâlnirea cu noi. Sau cu voi!

Eu sper că v-a plăcut povestea cu mere și că v-am convins să le dați o șansă. Sunt o gustare excelentă în zilele aglomerate la muncă, în serile de film alături de prieteni sau în plimbările prin parc în familie.

Frux Original, Frux Vanilla sau Frux Cinnamon – trei sortimente pentru pofticiosul din fiecare. Căci Frux este gustarea ideală – indiferent că ești un pui de om sau om mare!

18 thoughts on “Frux | O gustare și o poveste

  1. Am mai auzit de asemenea chipsuri de fructe. Mi se par o varianta foarte la indemana de a manca aceste alimente pline de vitamine oriunde ai merge. Nu ca fructele proaspete ar fi si ele greu de luat la tine, dar totusi … Chiar imi doresc sa testez si eu aceste chipsuri din mere. Merci ca ne-ai dat si locatiile unde le putem gasi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s