Beauty

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Dacă ar fi să alegeţi un produs de machiaj indispensabil pentru voi, care ar fi acesta? Eu, una, cu siguranţă aş alege să păstrez pentru totdeauna în geanta de make-up fondul de ten. Sunt dependentă de el, rare fiind cazurile în care ies din casă cu tenul neacoperit de lichidul ăsta magic.

Am fost fidelă lui Revlon Colorstay vreo doi ani, însă, cum relația noastră s-a mai răcit de ceva timp încoace, am decis că este timpul pentru ceva nou. În goana după fondul de ten ideal (căci, undeva, acolo, sigur există, doar că nu e descoperit încă), şi-a făcut apariţia în gentuţa mea de make-up Catrice HD Liquid Coverage Foundation.

catrice

Catrice HD Liquid Coverage Foundation este un fond de ten cu textură ultra-lichidă. Fondul de ten vine într-un recipient din sticlă, prevăzut cu o pipetă pentru o aplicare ușoară și igienică – extrem de practic, din punctul meu de vedere – și conține 30 de ml de produs. Selecția de nuanțe a fondurilor de ten Catrice nu este una tocmai mare, din păcate. Astfel că, există doar patru nuanțe disponibile ale acestui fond de ten (010 – cea mai deschisă, 020, 030, 040 – cea mai închisă). Eu am nuanța 020 Rose Beige, o nuanță cu subton roz.

Aspectul pe ten este unul foarte natural, iar acoperirea este medie spre mare. Îmi place mult faptul că nu încarcă tenul, iar asta se datorează și texturii sale ultra-lichide. Se așează frumos pe ten, nu se strânge și nu evidențiază porii.

În descrierea produsului, se spune că este un fond de ten care rezistă până la 24 de ore pe ten, conferind o acoperire uniformă și un finish mat. Ei bine, acest fond de ten rezistă destul de bine pe ten, dar aspectul pielii nu va rămâne în totalitate mat pe parcursul zilei dacă aveți tenul mixt ca și mine. Pentru mine, aspectul mat se menține câteva ore, iar apoi trebuie să absorb excesul de sebum și totul e în regulă.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation nu este un fond de ten cu o formulă rezistentă la transfer. Are un minus pentru asta, din punctul meu de vedere. Totuși, nu am păţit nicicând să se transfere pe gulerul jachetei sau pe bluza preferată, în momentul când am îmbrăcat-o după efectuarea machiajului, căci am avut mereu atenția sporită.

Ca și metodă de aplicare, eu prefer burețelul – buretele umed, dacă timpul îmi permite; buretele uscat, dacă sunt în grabă. Produsul trebuie aplicat însă foarte repede deoarece se absoarbe imediat și nu mai poate fi uniformizat sub nicio formă după aceea. Tocmai din acest motiv găsesc burețelul ca fiind mult mai practic. Datorită texturii sale, cred că și o aplicare cu o pensulă de buffing, în mișcări de tapotare, ar duce la un rezultat frumos.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation este o descoperire plăcută. Îl folosesc aproape zilnic și sunt cât se poate de mulțumită. M-a surprins rezistenţa lui la transfer, dar şi puterea de acoperire. Îl recomand cu drag și sunt curioasă dacă l-ați încercat și voi și ce impresie v-a lăsat.

4 thoughts on “Catrice HD Liquid Coverage Foundation

  1. Este unul din preferatele mele! M-a uimit si chiar a reusit sa il detroneze pe Colorstay, pentru ca areun finis mai natural, nu e atat de pudrat. In plus, nu incarca tenul, rezista bine si se aplica super frumos. L-am combinat perfect cu un corector lichid, tot de la Catrice – un DUO perfect, cel putin pentru mine. Nu il mai am, dar cu siguranta voi reveni cu incredere la el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s