Beauty

ACM Sensitélial | Un eveniment despre protecția solară

Proaspăt întoarsă din vacanță, am dat curs invitației la un eveniment dedicat în întregime protecției solare, eveniment marca Magnifique Skin – ACM Sensitélial Laboratoire Dermatologique.

Eu încă sper într-o lume în care toți oamenii vor cunoaște importanța protecției solare așa cum cunosc importanța igienei dentare. Aplicarea protecției solare este primul lucru care poate ajuta pielea să rămână sănătoasă și este obligatorie, indiferent de anotimp. Radiațiile solare sunt prezente în atmosferă în fiecare zi din an și afectează pielea din primul minut de expunere fără protecție.

Așadar, într-un final de weekend capricios – nu știu cum se face că de fiecare dată când vizitez Timișoara sunt întâmpinată de furtuni și ploi – mă aflam la Pensiunea Andronic. M-am reîntâlnit acolo cu bloggerițe dragi mie, am cunoscut alte bloggerițe noi, printre care Rox Sarafolean, pe care o citesc cu mare drag și curiozitate de fiecare dată când împărtășește ceva nou, dar și pe Alexandra, reprezentanta din partea Magnifique Skin – ACM Sensitélial Laboratoire Dermatologique.

Alexandra, o fire drăguță și amabilă, ne-a făcut cunoștință cu vedetele evenimentului, trei la număr, vedete cu care ne-a și cadorisit de altfel – gama ACM Sensitélial.

Gama ACM Sensitélial este special concepută pentru o piele sensibilă, ușor iritabilă în urma expunerii la soare. Două dintre produsele prezentate de Alexandra sunt dedicate protecției tenului, iar cel din urmă produs este recomandat atât pentru protecția tenului, cât și a pielii corpului și este dedicat în aceeași măsură protecției pielii adulților cât și a pielii copiilor.

acm11

acm12

1. ACM Sensitélial Crème Solaire este recomandată protecției tenului uscat. Ambalajul în care vine, respectiv cutia de carton, ascunde în interior produsul sigilat – iar acesta e un mare plus din punctul meu de vedere – și conține 40 de ml de produs.

Crema are o culoare albă, iar textura ei este una ușoară. Se absoarbe destul de rapid în piele, însă, pe tenul meu mixt, lasă o peliculă grasă. Oferă atât protecție UVA, cât și UVB, cu un factor de 50+. Este fotostabilă, rezistentă la apă, fără parfum și fără parabeni, fără alcool.

2. ACM Sensitélial Gel Solaire este recomandat protecției tenului gras sau mixt. La fel ca și sora lui mai sus menționată, vine într-un ambalaj sigilat, nu doar în cutia de carton și conține, de asemenea, 40 de ml de produs.

Gelul are o culoare gălbuie, iar textura lui este mai densă decât cea a cremei. La o primă impresie aș fi crezut că se absoarbe mult mai greu în piele, lăsând, ca și crema, o peliculă grasă. Dar nu a fost așa. Pentru a observa diferențe între cremă și gel, le-am aplicat într-o dimineață pe ambele: pe o jumătate a feței, crema, pe cealaltă jumătate, gelul. Crazy much? Verdict: gelul, în pofida faptului că este mai dens, nu a lăsat acea peliculă grasă de care mă temeam. Iar acesta e un mare plus pentru tenul meu mixt.

De asemenea, gelul oferă atât protecție UVA, cât și UVB, cu un factor de 50. Este fotostabil, rezistent la apă, fără parfum și fără parabeni. Conține însă alcool, dar e un minus peste care pot trece având în vedere faptul că este un produs de protecție solară – iar alcoolul se regăsește spre finalul listei cu ingrediente, așadar e prezent în cantitate mică.

Pentru protecția feței este necesară o cantitate de 1,25 ml de produs – această cantitate este de dimensiunea unei migdale sau a unei monezi de 50 de bani. Așadar, o cremă/un gel vă va ajunge pentru aproximativ 30 de aplicări – o lună întreagă, dacă aplicarea se face o dată pe zi.

acm13

acm14

3. ACM Sensitélial Spray Solaire este recomandat atât pentru protecția tenului, cât și a pielii corpului, fiind dedicat în aceeași măsură protecției pielii adulților cât și a pielii copiilor. Flaconul vine într-o cutie de carton, acesta nefiind din păcate sigilat, și conține 200 de ml de produs.

Spray-ul are o culoare albă și o textură foarte ușoară. Dintre cele trei produse, acesta se absoarbe cel mai rapid în piele și nu lasă film alb sau peliculă grasă. Oferă atât protecție UVA, cât și UVB, cu un factor de 30. Este fotostabil, rezistent la apă, fără parfum si fără parabeni, fără alcool. NU conține Octocrylene – compus organic care poate determina reacții alergice în rândul celor cu piele sensibilă – fapt care îl face ideal pentru pielea sensibilă a copiilor. Utilizarea spray-ului este recomandată copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

acm6

ACM Sensitélial Spray Solaire e preferatul meu dintre cele trei – cred că faptul că poate fi utilizat de întreaga familie a avut un cuvânt de spus în asta. Singurul dezavantaj este că un flacon ne ajunge doar pentru câteva aplicări. Pentru protecția corpului este necesară o cantitate de 30 de ml de produs, așadar, vă las pe voi să faceți calculele.

Mai jos vă las un video care mi-a schimbat percepția asupra protecției solare și sper din tot sufletul ca mesajul pe care acesta îl transmite să intre acolo, în sufletele voastre, și să împărtășiți familiei, copiilor, prietenilor de ce este important să ne protejăm de soare.

2 thoughts on “ACM Sensitélial | Un eveniment despre protecția solară

  1. Faine pozele! Nu am incercat produsele, insa brandul ACM nu imi este strain. Samponul lor energizant mi-a placut. Gelul acela pentru ten mixt m-ar incanta. Contine alcool sau parfum?

    1. Mulțumesc pentru apreciere! Da, după cum am detaliat în articol, gelul conține alcool. Însă se regăsește către finalul listei cu ingrediente, așadar, e prezent în cantitate mică în conținut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s