Beauty

Despre îngrijirea părului

A fi mamă nu este ușor. A fi mamă de doi, nici atât. Dar nici nu mă așteptam să fie așa. E plăcut, însă. Din cale-afară de plăcut. E minunat! Și plin de provocări.

De când sunt mamă de doi, rutina zilnică de îngrijire a părului – căci despre asta vă povestesc astăzi – s-a simplificat foarte mult. Dacă înainte petreceam mult timp aplicând măști pentru păr sau o multitudine de tratamente, astăzi totul s-a simplificat: șamponul, balsamul și tratamentul sunt tot ce am nevoie pentru îngrijirea părului.

Șamponul care îmi face rutina mai simplă și părul mult mai fin și mai ușor de aranjat este TRESemmé Botanique Nutritiv și Regenerant cu ulei de cocos și aloe vera de la Triodeluxe (despre el am mai scris aici) . E un șampon cu un amestec de ingrediente botanice, într-o formulă de calitate profesională, care oferă rezistență părului. Infuzat cu lapte de nucă de cocos și aloe vera, șamponul curăță în profunzime și hidratează firul de păr. Textura șamponului este una foarte light, delicată atât cu părul, cât și cu pielea scalpului. Și cred că acestea două sunt aspectele cele mai importante atunci alegi șamponul: să curețe în profunzime părul și, totodată, să fie delicat cu pielea scalpului.

Balsamul de păr. Ei, aici am optat pentru noutatea Dove Advanced Hair Series – Regenerate Nourishment, primită spre testare în cadrul Beauty Bloggers Meeting Timișoara. De ce a fost acesta alegerea mea? Cum vă scriam mai sus, a fi mamă de doi e minunat. Însă fiecare sarcină a mea a venit la pachet cu bune și mai puțin bune în materie de îngrijirea pielii și a părului. Dacă pe parcursul celor două sarcini pielea era extrem de hidratată și căpătase acel natural glow la care toate visăm iar părul strălucea cum nu o făcuse nicicând până la acel moment, ei bine, imediat după naștere, părul a devenit uscat, fără pic de volum sau strălucire și a început să cadă. Iar toată “distracția” a ținut cam 7 – 8 luni de zile și s-a întâmplat la ambele sarcini. Așadar, aflându-mă în plin proces de regenerare capilară, încerc să ajut și din exterior părul să își recapete strălucirea naturală, finețea, și mai ales bogăția. Iar balsamul de păr Dove Regenerate Nourishment mi-a venit în ajutor – e un balsam potrivit părului foarte degradat și agresat. Îl folosesc la fiecare spălare, alături de șamponul TRESemmé, și chiar simt că împreună fac echipă foarte bună în îngrijirea părului meu.

Tratamentul Revlon Salon Hits Beauty Elixir este primul tratament pentru păr din portofoliul Triodeluxe pe care îl încerc. Cei de la Triodeluxe au fost tare drăguți căci au lăsat la alegerea mea acest produs primit tot în cadrul Beauty Bloggers Meeting TimișoaraSalon Hits Beauty Elixir este alegerea pentru părul meu întocmai pentru ingredientul-cheie pe care acesta îl conține: uleiul de argan. Uleiul de argan este un ulei vegetal ce conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi nesaturați (Omega 3, Omega 6 și Omega 9), asemenea uleiului de măsline. Însă, spre deosebire de acesta din urmă, uleiul de argan este mai bogat în vitamina E (conține de până la 10 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline). Uleiul de argan hidratează în profunzime părul şi are efect energizant. Nu degeaba este supranumit elixir al tinereţii veşnice.

Tratamentul Revlon Salon Hits Beauty Elixir este un amestec de ingrediente menit să hrănească părul în profunzime, să îi ofere strălucire, netezire și aspect catifelat. Formula sa se absoarbe foarte rapid și nu încarcă, tratamentul fiind ideal pentru toate tipurile de păr.

Elixirul-minune vine într-un recipient din sticlă transparentă, cu pompiță neagră cu sistem on-off extrem de practică. Dozarea se face în funcție de lungimea și grosimea părului, tratamentul putându-se aplica atât pe părul umed, cât și pe părul uscat. Ideal este ca aplicarea să se facă de la mijloc înspre vârfuri. Recunosc, distrasă fiind de ai mei pitici energici Milena și Robert, am omis acest aspect o singură dată și, fără să realizez, aplicam tratamentul la rădăcina părului. So, be careful! And do not try this at home, unless you want your hair greasy.

Personal, prefer aplicarea pe părul umed. Și procedez așa: tapotez părul umed cu prosopul, aplic câteva picături de produs în palmă, distribui produsul pe ambele palme, iar apoi, cu ambele palme cu produs, întind uniform pe părul umed, de la mijloc spre vârfuri. That’s it! Simplu, nu? Iar dacă am nevoie de un plus de strălucire, aplic tratamentul pe părul uscat. Însă de această dată aplic mai puține picături.

Ce-mi place foarte mult? Tratamentul este unul fără limpezire. Time saving! Ah, și încă ceva pentru care primește o bulină roșie: filtrele UVA și UVB pe care le conține. Părul protejat – mamă liniștită.

Rutina mea de îngrijire a părului e una pe cât de eficientă, pe atât de simplă. Beneficiile acestui TRIO se simt și asta contează extrem de mult pentru părul meu și starea mea de bine.

Ați folosit sau folosiți produsele menționate în rutina mea de îngrijire a părului? Dacă nu, ce preferate aveți? Hit me with them comments cuz I’d love to read more. Poate mă inspir pe viitor…

A.

2 thoughts on “Despre îngrijirea părului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s