Beauty

Poveşti cu bureţi de make-up

Salutareee!

Vă pup şi vă pup, căci nu ne-am mai “citit” de ceva vreme.

Hehe, a venit frigul şi tare-aş vrea să nu zăbovească mult pe aici. Nu îmi e prea dragă vremea rece, dar asta e iarna şi am învăţat să o accept aşa cum este (poate cochetez şi eu cu schiatul anul ăsta).

Toate ca toate, cu vreme rece sau nu prea, astăzi vă povestesc despre experienţa mea în materie de bureţei pentru aplicarea fondului de ten.

Obişnuiam să aplic fondul de ten cu propriile-mi degeţele (da, ştiu, e o treabă cam “murdară”) şi eram mulţumită. Atât de mulţumită încât din perioada liceului şi până acum aproximativ un an nici nu mă gândeam să renunţ la acest obicei. Cum, eu, conservatoarea, să folosesc pensula pentru aplicarea fondului de ten? Îmi părea greoi şi consumator de timp acest lucru, dar, într-o zi mult prea senină şi însorită probabil, am zis: “Hai cu pensula!”.

Nu a fost o experienţă prea grozavă. A rezultat o aplicare demnă de un perete proaspăt zugrăvit de un zugrav uşor nepriceput în ale meseriei. Am renunţat o perioadă, revenind la aplicarea cu degeţelele. Însă nu m-am dat bătută prea uşor şi am testat următoarea pensulă. Rezultatul a fost ceva mai bun, însă tot nu era pe măsura aşteptărilor mele. Preferam, din nou, aplicarea cu degeţelele.

Ei, asta până am citit despre bureţeii pentru aplicarea fondului de ten. Mi-a surâs ideea şi mi-am făcut curaj să comand şi să testez unul. Economă din fire, am ales Miracle Complexion Sponge – Real Techniques by Samantha Chapman. Dacă bine îmi amintesc, l-am achiziţionat cu 20 de lei de pe http://www.iherb.com, având un discount promoţional pentru o primă comandă lansată pe acel site.

bb4

Încă de la prima utilizare, efectul aplicării a fost unul Wow!. E un burete versatil de culoarea piersicii, 3 în 1, exact precum promite. Aplică uniform fondul de ten sau concealer-ul, iar rezultatul obţinut constă într-un finisaj neted, nicidecum un aspect văruit, ca-n experienţele mele anterioare cu alte accesorii de aplicare. Poate fi utilizat atât umed, cât şi uscat, în ambele cazuri conferind tenului meu o acoperire completă.

Când vă spuneam mai sus că este un burete 3 în 1, mă refeream la designul pe care acesta îl are, şi anume:

 • un capăt plat, drept, cu ajutorul căruia pot contura uşor zona din jurul ochilor sau din jurul nasului;
 • margini rotunjite şi cu suprafaţa destul de mare, zic eu, încât să pot aplica produs pe întreaga faţă (obraji, frunte, bărbie, tâmple etc.);
 • vârful ascuţit, care mă ajută la corectarea imperfecţiunilor sau cu ajutorul căruia aplic produs în zone ale feţei greu accesibile.

De curăţat se curăţă extrem de uşor (folosesc un săpun solid pentru curăţarea lui, în general Dove sau Protex, nicicând nu a fost curăţat cu vreo soluţie specială şi extrem de scumpă) şi pot spune că achiziţia a fost şi este mulţumitoare.Rezistă destul de bine în timp, cam şase luni cred că a fost durata lui acceptabilă de viaţă până l-am achiziţionat din nou, eu, conservatoarea.Dar pe al doilea nu am apucat să îl folosesc prea mult (a suferit o mică modificare de fabricaţie datorată contactului cu mânuţele fiicei mele de un an şi jumătate şi tare curioaso-jucăușă, care a rupt o bucățică din el).Adevărul este că între timp am dat de Beauty Blender (ţin să îi mulţumesc şi pe această cale Mareihttp://www.mmarastyle.com şi giveaway-ului organizat de ea, în urma căruia am avut minunata şansă de a-l testa).

bb6

Şi din clipa în care a ajuns în mâinile mele nu m-am mai despărţit de el.E divin Beauty Blender-ul ăsta. E o invenţie desăvârşită. E şi mai Wow!

Buretele acesta de culoare roz şi în formă de ou este, din experienţa mea dobândită în utilizarea lui în ultimele două luni, un musai în arsenalul de make-up al fiecărei femei.Asigură, la fel ca şi cel Real Techniques, o aplicare uniformă a fondului de ten, însă efectul obţinut e mult mai fin, vizibil şi palpabil mai fin. Nu degeaba este lăudat de toţi make-up artiştii şi de toată blogosfera în materie de make-up şi nu numai.Beauty Blender se impregnează cu produs (fond de ten, iluminator, concealer, ce vreţi voi), iar apoi alunecă pe piele pentru un efect ultra-natural. Vârful sau are, de asemenea, avantajul de a lucra în special în zonele mici ale feţei, precum conturul ochilor, gurii sau al nasului. Este, totodată, ideal pentru realizarea unui machiaj de tip “contouring” (la care eu, una, nu excelez) şi pentru remodelarea trăsăturilor feţei.Curăţarea Beauty Blender-ului o fac în acelaşi mod: cu puţin săpun şi cu apă calduţă. Merge brici metoda asta şi e cât se poate de la îndemâna oricui.De rezistat în timp e cam devreme să îmi exprim o părere. Pot spune că, la cum se comportă de bine, sigur îl voi utiliza mai mult de şase luni.Aşadar, mă declar îndrăgostită de Beauty Blender!E o invenţie utilă şi o investiţie care merită (79 de lei în magazinele Sephora şi on-line). Voi mai folosi şi Miracle Complexion Sponge-ul, însă, de departe, Beauty Blender-ul e muuuult mai bun pentru mine.

bb3

bb2

Experienţa voastră cu acest tip de accesoriu pentru make-up e una satisfăcătoare? M-aş bucura să citesc poveştile voastre pe această temă.

8 thoughts on “Poveşti cu bureţi de make-up

 1. Well thank you! Eu am incercat doar beauty blenderul si mi s-a parut senzatie. La cat de mult imi place, recunosc ca nu ma tenteaza sa incerc un buretel diferit.

  1. Sar’na. Dupa cum bine stii, e divin. E regele buretilor pentru make-up. Cred ca vom fi nedespartiti o perioada buuuuna de timp…pana mai apar cine stie ce gadget-accesorii.

 2. Cu mare plăcere! Eram sigură că te vei îndrăgosti de el 💖 Între timp am încercat burețelul RT și deși mă așteptam să nu îmi placă m-a impresionat. În comparație cu burețelul de la Douglas e rege pe când pe lângă regele BB original e prinț :))))

  1. Ma bucur sa aud ca ai testat Real Techniques. Nu e de lepadat, isi face treaba binisor. Insa, cum spuneai, Beauty Blender-ul e cel mai cel din tot regatul.
   Mersi, Mara draga!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s